Три пляжі Києва відзначили міжнародним «Блакитним прапором»

14:37, 17.06.2017
Три пляжі Києва відзначили міжнародним «Блакитним прапором»

Віталій Кличко підняв "Блакитний прапор" на пляжі "Дитячий".

Столичні пляжі "Дитячий", "Золотий" та "Пуща-Водиця" вперше отримали міжнародну відзнаку "Блакитний прапор".

 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції роботи пляжів столиці, повідомляє прес-служба політика у суботу.

 

Рішення про нагороду ухвалило незалежне міжнародне журі, яке оцінило пляжі за 33-ма критеріями, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг тощо.

 

Такий екологічний сертифікат видається пляжам Європи, Карибських островів, а також - Нової Зеландії, Канади, Африки. В Україні такі сертифікати отримали 10 пляжів з яких 3 саме в столиці.

 

«Сьогодні ми підняли прапор на одному з пляжів - «Дитячому». Якщо такий прапор є на пляжі - це значить, що він відповідає критеріям якості води та безпеки за міжнародними нормами. І це означає, що Київ розвивається і рухається в правильному напрямку», - сказав Віталій Кличко. 

 

За його словами, багато киян приходять на пляж, щоб відпочити. І кожен повинен бути впевнений, що на столичних пляжах комфортно, чисто і безпечно.

 

За участі мера на пляжі "Венеція" у Києві запустили роботу Лайфсейвінг клубу – першого в Україні громадського ресурсного центру для популяризації та підтримки волонтерського лайфсейвінг руху. 

 

Віталій Кличко також підкреслив, що загалом на пляжах облаштували 21 рятувальний пост, придбали 4 модульні туалети, відремонтували 9 вбиралень, встановили 11 дитячих майданчиків, 39 душових, 47 питних фонтанів та 8 велосипедних парковок.

 

Для маломобільних киян закупили 5 крісел-амфібій.

 

 «Нині комунальні пляжі виглядають зовсім по-іншому, ніж декілька років тому. І ми працюємо над тим, щоб підвищити комфорт і вигляд столичних комунальних пляжів», - додав мер Києва.