Співак від Болгарії на Євробаченні виступав у захопленому окупантами Артеку (відео)

14:38, 11.05.2017
Співак від Болгарії на Євробаченні виступав у захопленому окупантами Артеку (відео)

Болгарин Крістіан Костов на червоній доріжці Євробачення у Києві (Eurovision.ua)

Співак із Болгарії Крістіан Костов, який цього року представляє свою країну на Євробаченні у Києві, виступав на концерті в таборі "Артек", коли той уже був окупований Росією.

Відео виступу під час концерту до Міжнародного дня захисту дітей на той час 14-річного Крістіана Костова опублікували в YouTube.

Після цього Костов брав участь у російському конкурсі "Голос. Діти" у 2014 році, де його наставником був переможець Євробачення-2008 Діма Білан.

У серпні 2015 року Крістіан повернувся з Росії у Болгарію, щоб взяти участь в четвертому сезоні шоу "X-Фактор".

Нагадаємо, що 17-річний музикант 11 травня має представляє Болгарію у другому півфінал Євробачення-2017 з піснею "Beautiful Mess".




Варто відзначити, що за виступ в анексованому Криму у червні 2015 року СБУ на три роки заборонило в'їзд російській співачці Юлії Самойловій, яку Перший канал обрав представницею на Євробаченні-2017 від Росії.

9 травня, у день першого півфіналу Євробачення, Самойлова виступала в окупованому Криму.

Після заборони на в'їзд до України Самойлової, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що СБУ перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

Тоді під підозру потрапила представниця Вірменії Артсвік Арутюнян, яка часто виступає у Москві. Проте вірменська сторона поспішила заперечити, що їхня учасниця давала концерти на окупованому півострові.

За порушення правил перетину державного кордону України та незаконні відвідини окупованого Криму СБУ вже заборонила в'Їзд для репера Баста, співачки Лоліти Мілявської, артистки Олени Воробєй.