На Євробачення у Києві акредитувалося не менше 70 журналістів з Росії

16:34, 07.05.2017
На Євробачення у Києві акредитувалося не менше 70 журналістів з Росії

Відвідання окупованих територій нелегально має перешкоджати в'їзду до України

На Євробачення-2017 акредитувалося близько 2 тисяч журналістів, серед яких не менше 70 з Російської Федерації.

Про це у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Те, що Україна забороняє в'їзд до країни нібито на Євробачення-2017 окремим російським журналістам - це чудово. Проте, на жаль, це ще не є гарантією, що провокацій від росіян не буде. Серед 2000 журналістів, акредитованих на Євробачення, за даними групи ІС, значаться не менше 70 журналістів з РФ", - зауважив він.

За його словами, ті представники мас-медіа РФ, які не відвідували Криму або поки що не брали участі "в інших діяннях проти України", мають право на в'їзд.

"Скільки з них задіяно у спецоперації Кремля з організації провокацій на День Перемоги у Києві та їх пропагандистського висвітлення - велике питання", - додав Тимчук.

Він вважає, що небезпека полягає в тому, що українські спецслужби та правоохоронці не мають можливості заборонити в'їзд усім російським журналістам.

У той же час народний депутат Ірина Геращенко запропонувала заборонити в'їзд до України усі російським пропагандистам, що відвідували окупований терористами Донбас.

"Вважаю, що заборона на в'їзд в Україну має бути введена і проти тих пропагандистів, які незаконно, не через КПВВ, а через неконтрольовані ділянки україно-російського кордону заїжджали на окупований Донбас", - написала ірина Геращенко у Facebook.

При цьому вона поділяє думку Антона Геращенка про заборону на в'їзд в Україну тих журналістів, які протиправно відвідали окупований Крим.

"Про те, як все "погано" на Євробаченні - вони із-за порєбрика напишуть. Так що немає чого тут у нас шастать», - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, що до України не пустили трьох російських журналістів.