Бійці 72-ї бригади Василь Ніженський і Олександр Кірієнко загинули під Авдіївкою

19:18, 21.04.2017
Бійці 72-ї бригади Василь Ніженський і Олександр Кірієнко загинули під Авдіївкою

Сержант Василь Ніженський з Умані.

Бійці 72-ї окремої механізованої бригади: 29-річний сержант Василь Ніженський і 20-річний солдат Олександр Кірієнко загинули під час ворожого обстрілу з танка позицій ЗСУ в районі Авдіївки в четвер.

 

Про це повідомляє 72 Гвардійська ОМБр у Facebook  в п’ятницю.

 

За даними штабу АТО, вперше за три тижні ворог використав танк й випустив зо два десятки снарядів. Один з танкових снарядів влучив прямо у бліндаж, де були двоє бійців – шансів вижити в них не було.

 

Командування бригади оприлюднило прізвища полеглих воїнів лише після того, як було сповіщено їхніх родичів.

 

«Вчора під час ворожого обстрілу від осколкових поранень загинули наші побратими Олександр Вікторович Кірієнко з міста Десна, що на Чернігівщині, та уманчанин Василь Петрович Ніженський. Відважні бійці, вірні товариші - обоє були прикомандировані до 72 ОМБр, і за два місяці служби встигли добре зарекомендувати себе, знайти гарних друзів», - йдеться у повідомленні.

 

Ці втрати українська армія понесла вперше після так званого Великоднього перемир’я, якого не дотримувалися окупанти і терористи.

 

 

Зазначається, що сержант Василь Ніженський пішов воювати аби захистити від ворожої навали кохану дружину і 6-річного сина Артема.

 

«Умань, вже уславлена подвигом Андрія Кизила - нашого "Орла" - може пишатися і цим своїм сином, вірним Захисником Вітчизни», - вважають бойові побратими сержанта Ніженського.

 

Тоді як Олександру Кірієнку лише тиждень тому - 12 квітня виповнилося 20 років. Він є уродженцем селища Карпилівка Козелецького району Чернігівщини, до направлення на передову жив у місті Десна, проходив службу в 169-му Навчальному центрі ЗСУ «Десна». Командування центру висловило співчуття рідним і близьким загиблого.

 

 

«Військовослужбовець строкової служби, він міг взагалі не йти сюди, на одну з найнебезпечніших ділянок фронту. Але, як справжній патріот і мужчина, Олександр підписав контракт і став разом з іншими Героями на захист Вітчизни. Батьки можуть пишатися сином: молодий козак нічим не зганьбив славне ім'я свого роду, показав себе достойним звання Захисника України», - зазначає командування 72-ї бригади.

 

Поховають Олександра у рідному селищі Карпилівка. У нього лишилася мати.

 

У свою чергу, Уманська міська рада висловлює співчуття рідним, близьким, друзям загиблого сержанта Василя Ніженського.

 

«Прощання з Василем Петровичем Ніженським відбудеться 22 квітня 2017 року в клубі військової частини А-2614 (вул. Європейська, 55) з 10.00 до 15.00 години. Поховання – 23 квітня 2017 року в с. Берестівець Уманського району о 13.00 годині», - йдеться у повідомленні міськради Умані.

 

Загалом по всьому сектору "Донецьк" за минулу добу вісім захисників України отримали поранення. Усіх їх доставили до мобільного госпіталю у Покровську, а двох найважчих – евакуювали до Дніпра.

 

Серед поранених є кілька бійців Нацгвардії, які виконували на донецькому напрямку особливе завдання.