Санкційні кримські вина Росія хоче представити на міжнародній виставці у Вероні

21:12, 03.04.2017
Санкційні кримські вина Росія хоче представити на міжнародній виставці у Вероні

Росія хоче повезти вино з окупованого Криму в Італію

Вино, вироблене в Криму, Росія хоче представити на міжнародній виставці, не зважаючи на те, що на ввезення продукції з окупованого півострова Європа наклала заборону.

Виставка вин і спиртних напоїв Vinitaly-2017 пройде в італійській Вероні, Росія вперше буде брати у ній участь.

"На національному стенді (виставки - ред.) будуть представлені як об'єднані регіональні експозиції Республіки Крим і Севастополя, Ростовської області і Республіки Дагестан, Краснодарського і Ставропольського краю, так і експозиції великих російських виробників вина - "Фанагория", "Цимлянские вина", "Кубань-Вино", Alma Valley", - йдеться в повідомленні Мінсільгосп РФ..

Нагадаємо, що в 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин і алкогольних напоїв.

Під санкції потрапили "Азовський лікеро-горілчаний завод", національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандра", "Агрофірма" Магарач" і "Завод шампанських вин "Новий світ".

У тому ж році Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

США і Європейський союз не визнали анексію Криму, в 2014 році були введені економічні санкції відносно Росії і компаній, які продовжують співпрацювати з підприємствами Криму.