Дмитро Сумський, Олег Новохатько та Олександр Педак загинули в промзоні Авдіївки

16:47, 02.04.2017
Дмитро Сумський, Олег Новохатько та Олександр Педак загинули в промзоні Авдіївки

Військові із 72-ї бригади, що загинули 30 квітня: Дмитро Сумський, Олег Новохатько та Олександр Педак

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади Дмитро Сумський, Олег Новохатько та Олександр Педак загинули в промзоні Авдіївки 30 березня.

Про це повідомляє прес-служба бригади та журналіст Андрій Цаплієнко.

"Знову втрати, знову промка... Обстріли не припиняються, хоча й не такі інтенсивні, як раніше. ... Знов серце плаче кров'ю...", - пишуть військові 72-ї бригади.


Дмитро Сумський з позивним "Шаман" проживав у Києві, став на захист Батьківщини ще у 2014 році.

"У кучерявій бороді – дві стрічки. Жовта і блакитна. В кишені – дивний інструмент, схожий на мольфу карпатського чаклуна. Зовнішність монаха-аскета. Або старого мудрого хіппі. Філософ війни", - пише про нього Андрій Цаплієнко.

"Шаман... Друг, Побратим, Брат. Ти загинув в бою, як справжній воїн.Та ти і був справжнім воїном, який оживав тільки при слові "робота". В ній тобі не було рівних", -  розповідає про "Шамана" його командир Володимир Регеша, відомий за позивним "Санта".



"Він був тихим героєм. Не любив інтерв’ю. Ніколи не зізнавався, як його родина бідує, рахуючи копійки. Давно, десь з півроку вже, не брав відпустку. Дружина все чекала на нього, а він їй казав: «Зараз. Ще трохи. Прийшли ж бо молоді хлопці. От навчу їх і піду».", - Цаплієнко.

В останню путь 42-річного героя провели 2 квітня, спочинок він знайшов на Лісовому цвинтарі в Києві.


Олег Новохатько народився у Смілянському районі на Черкащині, у 1992 році.

"Знову втрати, Авдіївська промка... Смілянщина втратила ще одного свого сина - загинув солдат Новохатько Олег Олександрович, 1992 р.н. з села Сердюківка", - коментують волонтери в фейсбуці.



Похорони Олега Новохатька відбулися в рідному селі Сердюківка 2 квітня.


Олександр Педак разом із побратимами загинув від ворожого обстрілу поблизу Авдіївки.

Йому було 58 років, і це найстраший із загиблих у березні українських військових.

Приблизно 2 роки тому він став контрактником "до завершення особливого періоду", та вже з квітня міг повернутися до рідних.



"В нього залишились дружина та син, що проходить службу у Національній гвардії України. Олександр мешкав у Комунарському районі Запоріжжя", - повідомляють у військовому комісаріаті Запоріжжя.

Прощання з військовим відбулося 2 квітня.