У Києві перейменували завод "Ленінська кузня" на "Кузню на Рибальському"

13:38, 31.03.2017
У Києві перейменували завод "Ленінська кузня" на "Кузню на Рибальському"

"Ленінська кузня" відтепер має назву "Кузня на Рибальському".

Акціонери суднобудівного заводу "Ленінська кузня" вирішили перейменувати підприємство у "Завод "Кузня на Рибальському" на загальних зборах у Києві в четвер.

 

Про це йдеться в повідомленні підприємства «Кузня на Рибальському».

 

При цьому, з сайту ще не прибрали назву «Ленінська кузня», не змінено й адресу сайту, яка має латинські літери «lk».

 

Серед іншого, акціонери вирішили змінити форму власності з публічного акціонерного товариства у приватне акціонерне товариство.

 

Зазначимо, що суднобудівний завод спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, сухогрузів, контейнеровозів, морозильних риболовних трайлерів, суден спеціального призначення, котельних агрегатів і судноремонті.

 

Пакетом із 83% акцій заводу володіє "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал" президента України Петра Порошенка.

 

Саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.

 

Ще 11,5% належить ПАТ "ЗНКІФ "ВІК" депутата Ігоря Кононенка, який є заступником голови фракції "Блок Петра Порошенка" і давнім другом глави держави.

 

Нагадаємо, згідно ухваленого у травні 2015 року закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їхньої символіки", публічний простір має бути очищений від тоталітарної радянської символіки.