«Кіборга» Миколу Гуцаленка поховали у Миколаєві (фото)

19:33, 25.02.2017
«Кіборга» Миколу Гуцаленка поховали у Миколаєві (фото)

Микола Гуцаленко "Кока" загинув у 25 років.

Командира взводу 79-ї десантно-штурмової бригади «кіборга» Миколу Гуцаленка

провели в останню путь у Миколаєві в суботу. Поховали захисника Україні на центральному кладовищі міста.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Попрощатися з 25-річним десантником на жалобну церемонію у військовій частині прийшли не лише його рідні, друзі і бойові побратими, але й пересічні мешканці міста. Люди ставали навколішки перед труною із полеглим героєм. 

 

Прощадбна церемонія відбувалася під дощем із мокрим снігом.

 

 

Побратими Миколи, який мав позивний «Кока», відгукувалися про нього, як про "десантника від Бога".

 

 

"Справжній десантник-герой. Те, що він робив на передовій зі своїм підрозділом, це завжди можна було порівняти з героїзмом. Він завжди виконував такі завдання, що, думали, і не вибереться. Ми ним пишалися", - розповів про «Коку» заступник комбрига "79-ї" бригади Ярослав Калашник.

 

 

Нагадаємо, на фронт уродженець міста Первомайськ Миколаївської області Микола Гуцаленко потрапив у липні 2014 року. Десантник двічі заступав на оборону донецького аеропорту. Він був одним із трьох "кіборгів", які вивісили український прапор над новим терміналом летовища.

 

Десантник зазнав тяжкого поранення в голову 21 лютого 2017 року поблизу Водяного. У стані коми його доставили до реанімації обласної лікарні ім. Мечникова у Дніпрі.

 

За життя бійця два дні боролися дніпровські лікарі, а волонтери і журналісти збирали гроші задля забезпечення пораненого воїна усім необхідним.

 

Проте травма голови виявилася несумісною із життям. Воїн помер не приходячи до тями.

 

У захисника України залишилися батьки, дружина і дев’ятимісячний син.

 

Керівництво Миколаївської області оголосило 25 лютого днем трауру, оскільки регіон втратив двох земляків - вояків 79-ї бригади за останні дні.

 

Окрім Миколи Гуцаленка на полігоні Житомирщини загинув ще й сержант, учасник АТО Юрій Пономаренко. Сталося це під час підготовки полігону до навчальних стрільб, з невідомих причин поруч з десантником розірвалася граната.