Збитки банків України вдвічі перевищили попередній максимум

15:48, 07.02.2017
Збитки банків України вдвічі перевищили попередній максимум

Нацбанк повідомляє про рекордні збитки у 2016 році (National Bank of Ukraine / Flickr)

Збитки українських банків у 2016 році досягли рекордних 159 мільярдів гривень та стали найбільшими за всю історію банківської системи України, перевершивши показник 2015 року з фінансовими втратами на рівні 66 мільярдів. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту фінансової стабільності Національного банку Віталій Ваврищук, передає УНІАН.

"Банківський сектор показав рекордно високий збиток у 2016 році – 159 мільярдів гривень, що обумовлено резервуванням кредитного портфелю "Приватбанку", - сказав представник Нацбанку.

Левову частину рекордних збитків забезпечив націоналізований Приватбанк. Його внесок у рекордні збитки складає 85% або 135 мільярдів, які із середини грудня 2016 року стали державним надбанням. Про цю астрономічну суму раніше повідомляв новий голова правління Привату Олександр Шлапак.

Для інших банків сукупні збитки за 2016 рік скоротилися до 23 мільярдів гривень та, фактично зменшилися удвічі відносно до попереднього року.

Така тенденція надихає чиновників із НБУ говорити про отримання прибутків банківською сферою уже в найближчій перспективі. Яким чином буде закрита "Приватівська" прірва, не повідомляється.