Еліна Світоліна перемогла першу ракетку світу Анжелік Кербер

14:58, 05.01.2017
Еліна Світоліна перемогла першу ракетку світу Анжелік Кербер

Еліна Світоліна втретє обігрує лідера світового рейтингу.

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла лідера рейтингу WTA Анжелік Кербер з Німеччини у чвертьфіналі престижного турніру в Австралії Brisbane Intaernational у четвер.

 

Тим самим українська тенісистка пробилася до півфіналу турніру в Брісбені з призовим фондом у 890 тисяч доларів.

 

Рахунок поєдинку Світоліною і Кербер - 6:4, 3:6, 6:3.

 

У харків'янки 7 ейсів, 1 подвійна помилка та 5 брейків. Перша «ракетка» світу 1 раз подала навиліт, зробила 5 подвійних помилок і реалізувала 4 з 7-ми брейк-пойнтів.

 

Таким чином, Еліна вже втретє у кар'єрі обігрує лідера світового рейтингу (Серена Вільямс - 2016 рік, Олімпіада в Ріо; Кербер - 2016, Пекін та 2017, Брісбен).

 

У післяматчевому інтерв'ю краща українська тенісистка відзначила, що завжди приємно розпочинати рік на високій ноті.

 

«Виходячи на корт, не відчувала ніякого тиску, намагалася сфокусуватися на своїй грі. Минулий сезон для Анжелік був просто приголомшливим, тому природно, що вона відчуває себе впевнено. Я намагалася боротися за кожен м'яч. Це перший турнір у сезоні, але завжди приємно розпочинати рік на високій ноті. Я щаслива, що сьогодні грала по-справжньому добре і перемогла», - сказала Еліна Світоліна.

 

За вихід у фінал українка посперечається з чешкою Кароліною Плішковою. Ось що сказала Світоліна з приводу цього поєдинку: «З нетерпінням чекаю на матч із Плішковою. У неї сильна подача і потужні удари. Буде цікаво, і я сподіваюся, що глядачі прийдуть завтра підтримати нас».

 

Нагадаємо, що на шляху до піфіналу Світоліна переграла олімпійську чемпіонку Ріо Моніку Пуїн з Пуерто-Рико.

 

Після виходу до півфіналу турніру Світоліна встановить рекорд України в рейтингу WTA.