Дмитро Клименко з Херсонщини загинув на Світлодарській дузі 18 грудня

19:31, 21.12.2016
Дмитро Клименко з Херсонщини загинув на Світлодарській дузі 18 грудня

Дмитро Клименко пішов добровольцем на фронт ще у 2014 році.

Стрілець-санітар 54 окремої механізованої бригади Дмитро Клименко загинув під час запеклих боїв на Світлодарській дузі 18 грудня. Він тривалий час воював з окупантами в лавах ДУК «Правий сектор», а згодом підписав контракт із ЗСУ. Поховають воїна на рідній Херсонщині у четвер, 22 грудня. 

 

Про це повідомляють волонтери і земляки загиблого героя у соцмережах.

 

«Стало відомо ім’я ще одного воїна, полеглого 18 грудня на Світлодарській дузі. Це Дмитро Клименко – активіст ДУК «ПС», який вже тривалий час воював у лавах добровольчого підрозділу. Після легалізації ДУК у Збройних силах став військовослужбовцем 1-ї штурмової роти «Вовки Подолянина» 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади. Вічна пам’ять і слава!», - написала волонтер Тетяна Барвінська у Facebook.

 

                                                      Дмитро Клименко (ліворуч) з побратимом. 

 

Водночас, спільнота КП «Оберіг. Херсон», яка опікується сім'ями загиблих воїнів АТО, повідомляє, що Дмитру Клименку було 36 років.

 

Спільнота «Армія SOS Херсон» вказує на своїй сторінці у Facebook  , що Дмитро загинув у запеклому бою.

 

«Вічна пам’ять Герою Херсонщини! Наш земляк з села Кам’янка Каховського району Клименко Дмитро Васильович. Прощання з героєм відбудеться 22.12.2016р. о 12-й годині дня в селі Кам’янка. Глибокі співчуття рідним і близьким», - додають у Центрі допомоги учасникам АТО Херсонської області.

 

 

Як повідомляла «УМ», одним з перших на Світлодарській дузі загинув гранатометник 54-ї окремої механізованої бригади Роман Радівілов, позивний «Гюрза», під час виконання бойового завдання на висоті "Варяг" 18 грудня. Поховають героя у рідному місті Дергачі Харківської області 22 грудня.

 

Волонтери і побратими також повідомили, що серед загиблих є троє бійців 25-го батальйону «Київська Русь»: Сергій Степаненко, позивний «Паштет», Василь Панасенко «Ваха» і Володимир Андрешків, позивний «Жара».

 

Саме район Світлодарської дуги залишається найгарячішою ділянкою бойових дій з епіцентром поблизу селища Луганське. У вівторок українські військові відбили нову атаку бойовиків під Світлодарськом.