Засновниця «Госпітальєрів» Яна Зінкевич показала новонароджену донечку (відео)

20:40, 02.11.2016
Засновниця «Госпітальєрів» Яна Зінкевич показала новонароджену донечку (відео)

На цьому фото Максим із Яною уже чекають на Богданку (Фото "Укрінформ")

Відома волонтерка-медик Яна Зінкевич днями стала мамою. Довгождана дівчинка з’явилася на світ шляхом кесаревого розтину в останній день жовтня у лікарні в Дніпрі, де Яна перебувала під наглядом лікарів. 

 

Дівчинку вирішили назвати Богданою «Богдана, 3,08 з’явилася «на світ» о10.05, схожа на Макса, спить багато, спокійна, не вередує, їсть добре. Дівчинка серйозна, як і мама планує поступати в медичний інститут», - написав у «Фейсбуці» екс-радник очільника Дніпропетровщини Борис Трейгерман, який опікувався лікуванням Яни в Ізраїлі.

 

Нагадаємо, що Яна Зінкевич у 19 років стала ініціатором і головним організатором батальйону парамедиків Госпітальєри. Врятувавши тисячі життів на передовій, вона сама опинилася на межі життя і смерті після ДТП в грудні минулого року її машина потрапила в ДТП. У Яни був пошкоджений хребет і лікарі давали мало шансів на те, що дівчина зможе ходити. А тим більше – мати дітей.

 

Утім, дива трапляються. Після реабілітації в ізраїльській клініці Яна зійшла з літака своїми ногами. Тоді ж вона ошелешила журналістів новиною, що чекає дитину. Батьком став Максим Корабльов, який супроводжував Яну на лікування і з яким вона в травні одружилася.

 

Поки що Яна з донечкою перебувають під наглядом лікарів. Але уже до кінця тижня планують повернутися додому – на базу Госпітальєрів.