Морпіх Дмитро Буренко з Мелітополя загинув під Маріуполем

21:12, 28.10.2016
Морпіх Дмитро Буренко з Мелітополя загинув під Маріуполем

Дмитро Буренко.

Старший матрос 501-го батальйону морської піхоти Дмитро Буренко загинув під час мінометного обстрілу в районі села Павлопіль на маріупольському напрямку в четвер близько 17:00. Воїн отримав смертельні поранення в голову. Загиблому захиснику України було 27 років, він уродженець Мелітополя Запорізької області.

 

Про це повідомив заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвінов у п’ятницю.

 

Речник сектору «М» Олександр Кіндсфатер додає, що підрозділ, в якому служив загиблий матрос, потрапив під мінометний обстріл. Тіло загиблого зараз перебуває у Маріуполі, пізніше його доправлять у рідний Мелітополь, де у Дмитра лишилися мати і брат.

 

Дмитро Буренко був призваний до ЗСУ в квітні 2015 року, але пізніше підписав контракт і почав служити у 501-му батальйоні морської піхоти, який базується у Миколаєві. Бойові товариші загиблого бійця збирають матеріальну допомогу на перший час.

 

Волонтер з Миколаєва Дмитро Удовицький повідомив на своїй сторінці у Facebook  , що Дмитро не встиг створити власну сім’ю.

 

«В його родині, крім нього, залишився ще чоловік - молодший брат, який нещодавно теж пішов в армію. І мама. Тепер вдома залишилася одна...», - пише волонтер Удовицький.

 

За його словами, «ми не маємо права забути через кого і за кого впав на українську землю на околиці українського села Павлопіль старший матрос Буренко».

 

Раніше у Міноборони повідомляли про втрати під Павлополем, але прізвище загиблого бійця традиційно не озвучували.