Окуповану Макіївку обстріляли з важкої артилерії: двоє загиблих

15:20, 28.10.2016
Окуповану Макіївку обстріляли з важкої артилерії: двоє загиблих

У Макіївці пошкоджено обстрілами чимало будинків.

Бойовики так званої ДНР обстріляли житлові квартали підконтрольної їм Макіївки з важкої артилерії у четвер ввечері. Мета ворога: дискредитація підрозділів ЗСУ. Ватажки донецьких бойовиків вже заявили, що Макіївку обстріляли українські військові. Загинуло двоє макіївчан, троє поранених.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у п’ятницю.

 

Отже спочатку окупанти розпочали масові обстріли з важкого озброєння позицій ЗСУ між Авдіївкою та Ясинуватою.

 

«З метою приховування своїх агресивних дій, окупанти здійснили черговий воєнний злочин, також обстрілявши з артилерійського озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрільба велася з ворожих позицій, обладнаних в районі сіл Мінеральне, Яковлівка та міста Ясинувата», - йдеться у повідомленні.

 

На переконання штабу АТО, «ця варварська акція окупантів мала на меті дискредитувати ЗСУ в очах міжнародної спільноти та місцевого населення, приховати порушення мінських домовленостей з боку ворога та залякати мирних мешканців на окупованих територіях».

 

Українські військові запевняють, що жодного разу не застосовували зброю проти мирного населення. Тим більше, важку артилерію, яка відведена на визначену відстань.

 

«Водночас українські війська залишають за собою право на адекватну відповідь у разі загрози життю особового складу та попередження атак противника», - попереджають у штабі АТО.

 

Інформаційні ресурси бойовики навпаки запевняють, що обстріл здійснили ЗСУ і повідомляють про двох загиблих та трьох поранених від обстрілів мирних мешканців.

 

У свою чергу, місія ОБСЄ підтвердила сам факт обстрілу Макіїівки, але наразі уточнює цю інформацію.

 

 

За повідомленнями з соціальних мереж, попадання зафіксовані в багатоповерхових будинках Макіївки поблизу ринку «К-7», магазину «Ельбрус», в районі 32-ї школи, а також у житлових будинках по вулиці Героїв Сталінграда, провулків Газетний та Ілліча.

 

Як пишуть користувачі «Вконтакте», у будинку біля ринку «К-7» через попадання снаряда зруйнований сходовий прохід між 5-м і 6-м поверхами, а також пошкоджена газова труба, що призвело до вибуху.

 

Водочас, у Кіровському районі Макіївки обстрілом пошкоджені мінімум 7 будинків. Були  прямі попадання в багатоквартирні будинки на вулицях Коккінакі, Героїв Сталінграду та проспекті Газетному.