Жорстокі бої без правил за участі дітей Кадирова стурбували Кремль (фото, відео)

17:18, 06.10.2016
Жорстокі бої без правил за участі дітей Кадирова стурбували Кремль (фото, відео)

Дитячі бої у Грозному стурбували навіть Пєскова. (FIGHT CLUB AKHMAT)

Дитячі бої без правил у Чечні, які відбулися в Грозному з нагоди дня народження Рамзана Кадирова, серйозно стурбували спортсменів, Кремль, а також Міністерство спорту Росії.

На турнірі зі змішаних єдинобрств "Гран Ахмат 2016", який відбувся 4 жовтня, діти від 8 до 12 років босоніж - лише в трусах і простих рукавичках - жорстоко гамселили один одного під заохочувальні крики дорослих.


За боєм, який також транслювали по телевізору, зі спеціальної ложі спостерігав голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров та керівник улюбленого мотоклубу Путіна "Нічні вовки" Олександр Залдостанов.

У турнірі взяли участь троє дітей Кадирова -10-річний Ахмад, 9-річний Зелімхан і 8-річний Адам. 

Зокрема, Ахмад Кадиров нокаутував свого суперника на 14-й секунді бою.
 
А от середульщий син Кадирова - Зеліхман - просто заганяв суперника по рингу. "Дуже цікавим вийшов бій між Елі "Пантерою" Кадировим і Данилом Шалаком в показовому поєдинку молодшого дивізіону" - прокоментував це показове побиття його в Інстаграм.
 
 

A video posted by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

 

Президент Союзу змішаних єдинобрств Росії Федір Ємельяненко обурився проведенням такого турніру, зазначивши, що він відбувався усупереч правилам - без шоломів і футболок.

Також він нагадав, дитячі бої взагалі є порушеннями законодавства Росії, оскільки згідно з міжнародними правилами, дітям до 12 років взагалі заборонено брати участь у боях. 


"Діти, яким усього лише по 8 років, били один одного на очах у радісних дорослих. Те, що відбувалося вчора на турнірі в Грозному, є неприпустимим, а тим більше, це не можна виправдовувати. Мене дуже сильно обурює той факт, що за всім цим спостерігав президент Республіки Чечня Рамзан Кадиров. Його радники з міністерства спорту Чечні не повідомили, чи що забороняється проведення боїв дітей до 12 років?", - не приховує обурення Ємельяненко. 


Скандал з дитячими боями в Грозному прокоментував навіть прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. "Якщо це показували по телевізору і це справді відповідає дійсності, то, безумовно, нокаутуванння дитини, та ще у телеефірі, є приводом для того, щоб відповідні наглядові органи зацікавилися цією подією", - сказав Пєсков.

 
Заступник міністра спорту Павло Колобков також пообіцяв вивчити бої за участю дітей в Грозному - там вирішили запросити інформацію після того, як скандал набув розголосу за межами Росії.

Тим часом організатори не приховують задоволення від такого виду боїв - фото всіх діей вони виклали на сторінці вКонтакте.
 


Зеліхман Кадиров б'є суперника з Сочі.
 

Так само байдуже відреагував бійцівський клуб "Ахмат" на скандал з порушенням прав дітей - там збираються і надалі проводити дитяі турніри, зпевнив ТАСС керівник прес-служби клубу Адам Ахмадов.