Німеччина не видала шенген призеру Олімпіади Жану Беленюку

11:11, 22.09.2016
Німеччина не видала шенген призеру Олімпіади Жану Беленюку

Жана Беленюка не пускають на змагання до Німеччини.

Срібний призер Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро український борець Жан Беленюк має намір подати апеляцію на відмову посольства Німеччини в Україні видати йому шенгенську візу. Зареєструвати апеляцію спортсмен планує у четвер.

 

Про це повідомив сам пан Беленюк на своїй сторінці в Facebook.

 

За словами титулованого українського борця, німецьке посольство відмовляє йому в отриманні візи вже вдруге.

 

«Першого разу причиною вказали те, що «незрозуміло, за які кошти буду проживати в Німеччині» – мовляв, моя зарплата занадто мала. А вдруге, при подачі вже на шенгенську візу, в офіційному документі про відмову зазначено наступне: «Надана інформація щодо мети та умов запланованого перебування не була переконливою», - написав Жан Беленюк і оприлюднив відповідний документ.

 

 

Зауважимо, що український спортсмен виступає за німецький борцівський клуб, тож шенгенська віза йому була потрібна для участі в змаганнях.

 

«Мабуть виступ за борцівський клуб не є вагомою причиною для поїздки... Ні мої регалії, ні наявність у паспорті щонайменше десяти шенгенів, ні те, що я об’їздив практично усі континенти, німецьке посольство зовсім не цікавить... Але ми просто так не здамося!», - зазначає Жан Беленюк.