Одіозний пропагандист знущався над патріотом Володимиром Жемчуговим під час обміну (відео)

18:51, 18.09.2016
Одіозний пропагандист знущався над патріотом Володимиром Жемчуговим під час обміну (відео)

Пропагандист Грем Філліпс (в центрі) не приховує задоволення від знущання.

В мережі Інтернет опубліковано скандальне відео, яке засвідчує, що одіозний проросійський пропагандист Грем Філліпс морально знущався над звільненим з полону терористів Володимиром Жемчуговим, що через підрив на розтяжці залишився сліпим та без рук.

 

Інцидент стався 17 вересня біля міста Щастя Луганської області під час передачі Жемчугова та співробітника ООН Юрія Супруна українській стороні.

 

Відео опублікував сам британський псевдожурналіст на своєму каналі на Youtube.

 

Фактами знущання над полоненими обурена перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, яка була присутня при обміні полоненими.

 

«В ті перші хвилини, коли на мосту в Щасті Жемчугов вийшов зі швидкої і сперся на руки наших хлопців з СБУ, до нього в ритмі танцю папуаса підскочила людиноподібна істота. Вона кривлялася і лицедійствувала, тикала в Володю камерою і щось там плела про «фашистів». Потім істота з кремлівськими збоченими мізками і британським паспортом повернулася до українських операторів, що ледь стримували себе, і почала їм кричати «украинские журналисты - г...но», - написала пані Геращенко на своїй сторінці у Facebook  у неділю.

 

За словами Геращенко, за спиною Філліпса «весело хихотіла переговорниця з республік», яка й притягла цей взірець «журналістики руського міра» на процес звільнення заручників, щоб наостанок познущатися над важкохворим українським патріотом».

 

 

 На думку Ірини Геращенко, «істота біснувалася, бо її мета була зірвати звільнення, влаштувати провокацію, скандал, бійку». При цьому, поруч стояли спотерігачі ОБСЄ, які ніяк не відреагували на цю ганебну поведінку британця.

 

«Воно зветься Грем Філліпс. Істота називає себе журналістом, відверто на камеру знущається з закатованої людини в момент звільнення, поруч скачуть інші папуаси з «лайфньюсів», їм не бридко, бо вони самі такі», - констатує віце-спікер.

 

Саме тому, пані Геращенко обіцяє продемонструвати учасникам конференції  комітету з свободи слова ПАРЄ, що проходитиме у Києві 19 вересня, кадри знущань псевдожурналістів.

 

Ірина Геращенко також наголошує: «Ми маємо показати це «воно» всьому світові, аби світ бачив, як проросійські пропагандисти поводяться з українськими бранцями.»

 

                                  Володимир Жемчугов. 

 

Зокрема,  на відео, яке з'явилося у мережі, Грем Філліпс зухвало називає звільненого з полону Жемчугова українським диверсантом, «зомбі», розпитує, хто його «зомбував» і сперечається з українцем про свої «правдиві репортажі».  На питання пропагандиста «кому ти тепер потрібен», Жемчугов безапеляційно заявив: «Я потрібен Україні, я патріот, Україна своїх не кидає!».

 

Нагадаємо, що 17 вересня з полону бойовиків були звільнені двоє громадян України - Володимир Жемчугов та Юрій Супрун. Обоє були доправлені у лікарню Державного управління справами для надання їм необхідної медичної допомоги.

 

45-річний Жемчугов був затриманий бойовиками Луганської області в листопаді 2015 року. Його звинуватили у підриві залізничного полотна в районі Лутугіно під Луганськом і електропори в Хрящуватому. Жемчугов є інвалідом, він не має кінцівок і зору.