Екс-комуністці Александрівській продовжили арешт на 15 діб

15:33, 29.08.2016

Київський районний суд в Харкові продовжив на 15 днів арешт екс-народному депутату від забороненої Компартії України Аллі Олександрівській, яку підозрюють в сепаратизмі. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвоката Олександра Шадріна.

При цьому юрист зазначив, що перед засіданням суду його підзахисну на три доби перевели в лікарню швидкої і невідкладної допомоги, але зараз вона знову перебуває в СІЗО.

Нагадаємо, 28 червня адвокат Олександрівської повідомив, що у його підзахисної пройшов обшук і вона була затримана. Комуністку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також зловживання службовим становищем. За даними СБУ, Алла Александровська і її син Олександр намагалися підкупити керівництво і депутатів місцевих рад Харківського регіону, щоб ті звернулися до парламенту і президента прийняти зміни до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували 9 тисяч доларів. При цьому СБУ заявило, що ФСБ Росії "виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей".

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали Олександрівську, вирішується питання про її арешт, а її син Олександр, який ховається в Росії, сповіщений про підозру і оголошений в розшук.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Олександрівську на 60 днів без можливості внесення застави.

Захист подав апеляцію. 22 липня апеляційний суд Харківської області залишив в силі рішення суду першої інстанції про арешт Олександрівської.