Ігор Жданов відхрещується від шантажу байдарочниць напередодні Ріо-2016

17:05, 23.08.2016

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов стверджує, що Україна відбирала спортсменів на Олімпіаду в Ріо за затвердженими правилами та критеріями, а він ніяк не впливав на цей процес.

"Діє спортивний принцип, який полягає в тому, що на Олімпіаду їде найкращий. У нас є експертна рада при Міністерстві молоді та спорту, яка затвердила разом з усіма федераціями правила і критерії відбору на Олімпійські Ігри. Потім їх затвердив Національний олімпійський комітет на чолі з Бубкою та міністр Жданов. Ці правила нікому не можна порушувати ", - відзначив міністр, прибувши в аеропорт" Бориспіль", де зустрічав українських олімпійців.

Жданов зазначив, що ліцензію у веслуванні на байдарках-четвірках виграла та четвірка, яка й поїхала на Олімпіаду, в тому числі Марія Повх.

"Я відчував тиск з усіх боків, але я завжди дотримувався правил відбору", - вказав він, підкресливши, що ніякого шантажу з його боку не було і зі спортсменками він взагалі на цю тему не спілкувався.

Як повідомляля "УМ", в Інтернеті з'явилося відео, де українські байдарочниця Інна Грищук, Анастасія Тодорова та Світлана Ахадова заявили, що їм як загребну "нав'язали" спортсменку Повх Марію, яка тренувалася окремо, прибравши з квартету Марію Кічасову, з якою вони здобули олімпійську ліцензію.

Дівчата стверджують, що їх шантажували тим, що не пустять на Олімпіаду та припишуть вживання допінгу, якщо вони не погодяться на таку заміну.

Нагадаємо також, що 20 серпня українські байдарочниця Марія Повх, Світлана Ахадова, Анастасія Тодорова і Інна Гріщун зайняли четверте місце у фінальному заїзді байдарок-четвірок на дистанції 500 метрів на олімпіаді.