Папа Франциск захоплюється ще й традиціями Монгольської імперії

20:06, 02.09.2023
Папа Франциск  захоплюється ще й традиціями Монгольської імперії

Папа Римський Франциск виразив глибоку повагу до давніх традицій країни, які беруть свій початок ще в епоху Монгольської імперії.

Папа Римський Франциск, перебуваючи в Монголії сьогодні, звернувся із закликом до збереження "Монгольського миру" на Землі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє UPI

 

Під час зустрічі з президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом в державному палаці Франциск високо оцінив традиції країни, що походять від часів Монгольської імперії.

 

"Те, що імперія змогла утримувати такі далекі та різноманітні землі упродовж століть, свідчить про дивовижну здатність ваших предків бачити видатні якості народів, які жили на цій величезній території та ставити ці якості на службу спільному розвитку. Цю модель слід цінувати та впроваджувати в наші дні", - сказав понтифік.

 

Монголія, переважно буддистська країна з лише 1450 католиками, яка, як сподівається Ватикан, може стати посередником у покращенні складних відносин Святого Престолу з Китаєм.

 

Як повідомляла УМ, Папа Римський Франциск у виступі перед російською католицькою молоддю 25 серпня закликав її «не забувати про спадок… тієї імперії, великої, освіченої», назвавши імена Петра Першого та Катерини Другої.