Марш Бандери-2021: в Україні вшанували 112-ту річницю народження провідника ОУН, фото

01:09, 02.01.2021
Марш Бандери-2021: в Україні вшанували 112-ту річницю народження провідника ОУН, фото

Марш Бандери у Києві.

Патріотичні націоналістичні організації традиційно провели марш, щоб ушанувати пам’ять Степана Бандери. Легендарний провідник ОУН і борець за незалежність України народився 112 років тому саме 1 січня.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на організаторів Маршу Бандери-2021, зокрема, Національний Корпус.

 

Зазначається, що найбільші марші за участі Нацкорпусу пройшли в Києві, Львові, Дніпрі. В Запоріжжі націоналісти влаштували автопробіг. Загалом марші в кожному місті зібрали декілька тисяч людей.

 

 

У Києві патріоти зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Вони тримали червоно-чорні прапори, національні прапори та прапори Національного корпусу, ВО "Свобода".

 

Згодом учасники запалили смолоскипи й рушили до Майдану Незалежності, де акція завершилася близько 19:20.

 

 

Поліція Києва повідомила, що поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії посилили заходи безпеки у середмісті Києва перед початком ходи. Вибухотехніки і кінологи обстежили територію на предмет виявлення підозрілих речей чи пакунків, а також супроводжували колону по маршруту руху.

 

Окрім цього, представники поліції діалогу та інших профільних служб проводили з учасниками заходу превентивну профілактично-роз’яснювальну роботу з метою попередження та недопущення будь-яких правопорушень.

 

Пізніше в поліції повідомили, що хода пройшла без порушень.

 

 

У Львові у заходах взяли участь голова Львівської ОДА Максим Козицький, керівництво обласної та міської ради, народні депутати, депутати обласної ради, представники громадськості.

 

Присутні поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері у Львові, виконали державний гімн України, після чого відбулося громадське віче.

 

 

Також в межах урочистостей відбулося нагородження переможців обласної премії імені Героя України Степана Бандери, яка присуджується у трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 000 гривень.

 

Учасники акції в різних містах прочитали Молитву українського націоналіста та запалили фаєри, які символізують полум’я Ідеї.

 

Нагадаємо, що 1 січня в різних містах України традиційно влаштовуються смолоскипні ходи на честь Стапана Бандери.