В Луганську видали підручник з «історії ЛНР»

17:31, 15.05.2020
В Луганську видали підручник з «історії ЛНР»

Сепаратисти "ЛНР" вважають, що їхня історія почалася приблизно 100 тисяч років до нашої ери.

В окупованому Луганську презентували підручник, який розповідає про "історію "ЛНР" з давніх часів до сьогоднення.  Авторами "Історії Луганської Народної Республіки з найдавніших часів і до наших днів" стали "доктор" Дмитро Крисенко та "кандидат" історичних наук Галина Корольова.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють сепаратистські інформресурси. 

 

Автори підручника заявляють, що "посібник", який вони створили, розповідає про Луганщину "на тлі світової історії і в нерозривному зв'язку з історією Росії з найдавніших часів до теперішнього часу".

 

“Історія нашої Батьківщини почалася приблизно 100 тисяч років до нашої ери”, – заявили автори на презентації.

Додали, що їм вдалося проаналізувати причини подій 2014 року та створення “нової суверенної держави”.

 

Книга має 500 сторінок.

 

Анонсований тираж – 1000 екземплярів. Планують розіслати по шкільних бібліотеках.

 

За словами Галини Корольової, в її підручнику “розвінчуються міфи”, які є в українських підручниках історії. У цій книзі, заявила, вона розглядає “історію ЛНР” в рамках історії Росії та “в контексті інтеграції з Росією”.

 

"Книга рекомендована Міністерством освіти і науки ЛНР як методичний посібник для вчителів історії. Ми торкнулися таких питань, як міжнародний статус нашої держави і також питання культури і повсякденного життя: як жили в умовах активної фази військових дій жителі нашої республіки і коли вже трохи стабілізувалася ситуація після підписання Мінських угод, - пояснила так звана "кандидат історичних наук".

 

Дмитро Крисенко додав, що на відміну від ідеї українського націоналізму навчальний посібник побудовано абсолютно на інших принципах.

 

"Це, в першу чергу, ідеологія дружби, ідеологія творення, праці і духовності. Це той проект, який дозволяє виживати не тільки нам, а й може бути запропонований по інший бік кордону. Ми говоримо, що не вважаємо жителів України ворогами, а вважаємо такими ж російськими людьми, тільки обдуреними, і даємо їм шанс і надію на краще майбутнє і простягаємо їм руку дружби", - підкреслив так званий "доктор історичних наук".
 

Журналіст Денис Казанський поіронізував з приводу презентації цієї книги в ОРЛО: