Роковини Шухевича: у Львові пройшов смолоскипний марш - фото

07:05, 08.03.2020
Роковини Шухевича: у Львові пройшов смолоскипний марш - фото

Патріоти пройшли зі смолоскипами маршем від пам’ятника Степанові Бандері до площі Ринок у Львові.

Грандіозний смолоскипний марш, присвячений головному командиру УПА Романові Шухевичу відбувся у Львові у суботу, 7 березня, пізно ввечері.

 

Про це повідомляє «Національний корпус» в ніч на неділю.

 

Зазначається, що активісти «Національного Корпусу» разом з львів’янами вшанували генерал-хорунжого і відзначили 70-ту річницю його останнього бою у селі Білогорща під Львовом.

 

Патріоти пройшли зі смолоскипами маршем від пам’ятника Степанові Бандері до площі Ринок.

 

 

«Ми нагадали українцям про величну постать українського визвольного руху, Героя України Романа Шухевича. Наприкінці заходу активісти Нацкорпусу зачитали Молитву Українського Націоналіста. До ходи долучилися також представники німецької партії «Третій Шлях», - йдеться у повідомленні.

 

 

Перед цим, у день 70-річчя героїчної загибелі Романа Шухевича - 5 березня, націоналісти Львівщини вшанували генерал-хорунжого на місці його останнього бою — у селі Білогорща.

 

Понад 50 активістів і львів’ян зібралися біля будинку Шухевича, щоб пом’янути величний чин головного командира УПА.

 

 

«Роман Шухевич категорично відмовився від ідеї емігрувати за «залізну завісу», у Західну Європу. Натомість він залишився зі своїми воїнами, щоб продовжувати боротьбу. Як і личить справжньому воїну, генерал-хорунжий Тарас Чупринка (позивний Шухевича – Ред.) загинув у бою незламним і нескореним», — наголосив активіст Назар Косенко.

 

Як повідомляла «УМ», у Івано-Франківську відбулося віче біля пам’ятника Роману Шухевичу, який знаходиться на вулиці, названій на честь командувача УПА.

 

5 березня 1950 року на конспіративній квартирі в с. Білогоща під Львовом, оточений і поранений у бою, Роман Шухевич, щоб не потрапити живим до рук ворога, пустив собі кулю в скроню.

 

У 2009 році до 100-річчя від дня народження Роману Шухевичу присвоєно звання Героя України.