Гостинний двір можуть віддати для музею історії Києва

15:55, 13.05.2018
Гостинний двір можуть віддати для музею історії Києва

Гостинний двір можуть перетворити на музей міста (фото: Сегодня)

Після повернення у комунальну власність Гостинного двору, у ньому можуть розмістити музей історії Києва.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Боротьба за цю історичну будівлю тривала 7 років. Апеляційний суд на початку березня прийняв справедливе рішення. І ми продовжуємо наполягати на передачі Гостиного двору в комунальну власність" , - сказав міський голова.

Мер Києва нагадав, що вулиця Сагайдачного і Контрактова площа стали пішохідною зоною і тепер міська влада продовжить втілення плану по реконструкції Контрактової площі та інших ключових об'єктів стародавнього Подолу.

"Ми відкрили оновлену Поштову площу, те ж вчинимо з Контрактовою площею та Гостинним двором. Ми повернемо його в комунальну власність - як Київський велотрек і стадіон "Старт". Сподіваюся, ще один об'єкт - так званий "вертолітний майданчик Януковича" - за сприяння Генпрокуратури, буде передана у власність столичної громади", - зазначив Віталій Кличко.

Щодо майбутнього використання Гостинного двору, як зазначив мер столиці, однією із пропозицій є створення у його приміщенні музею міста Києва. Концепцію використання об’єкту на благо громади столиці після передачі Гостинного двору на баланс міста затверджуватиме Київрада.

Нагадаємо, Гостинний двір із 2012 року із Гостинного двору намагалися зробити торгово-офісний центр, але нещодавно будівлю остаточно пвернули у власність держави.