Пілот винищувача Владислав Савєльєв NOMAD загинув у бою, фото

15:18, 06.06.2023
Пілот винищувача Владислав Савєльєв NOMAD загинув у бою, фото

Пілот винищувача Владислав Савєльєв «NOMAD» віддав за Україну найдорожче - житя. (facebook.com/Дмитро Шкаревський)

Пілот винищувача Владислав Савєльєв з позивним «NOMAD» загинув під час виконання бойового завдання в українському небі у пʼятницю 2 червня.

 

У захисника залишилася дружина та маленька донька.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднив його друг, український пілот Дмитро Шкаревський у соцмережах у вівторок, 6 червня.

 

«В пʼятницю 2-го червня на бойовому завданні загинув мій близький друг, пілот винищувача Владислав Савєльєв (позивний "NOMAD"). Він був чудовою людиною! 

 

Хорошим другом, чоловіком, батьком, сином своїх батьків та України», - повідомив пан Шкаревський.

 

За його словами, навіть перебуваючи у довгому відрядженні за кордоном, пілот NOMAD  рвався в бій як ніхто, щоби захищати свою Україну, бо не міг спокійно спостерігати здалека.

 

 

«Війна забрала щось в кожного з нас. Владислав віддав найдорожче - життя. Його найбільшою мрією після нашої перемоги - відправитись з друзями та сім’єю у Норвегію.  Ми з вами зможемо здійснити його мрію на жаль посмертно. Його прах буде розвіяно над фіордом Норвегії», - зазначив друг полеглого пілота і побажав йому «Вічного польоту».

 

 

Він також оприлюднив реквізити для допомоги родині Владислава Савєльєва:

 

Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/3epxVk3PH9

Номер картки банки: 5375 4112 0634 2391

 

«Ми навчилися з вами перетворювати свій гнів, бажання справедливості і помсти в донати на ЗСУ.

Сьогодні я прошу вас конвертувати свої співчуття в здійсненні його мрії та в допомогу сімʼї загиблого пілота. Це найменше що ми можемо зробити для дружини та маленької донечки Владислава», - додав Шкаревський.

 

 

Як повідомляла «УМ», на петицію із пропозицією перейменувати одну з вулиць столиці на честь загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла відреагував мер Києва Віталій Кличко.