Кличко винесе на голосування пропозицію перейменувати вулицю на честь Дмитра Коцюбайла

16:27, 31.05.2023
Кличко винесе на голосування пропозицію перейменувати вулицю на честь Дмитра Коцюбайла

Героя України Дмитро Коцюбайло заслуговує на те, щоб одна із столичних вулиць носила його ім"я. (Фото з відкритих джерел)

На петицію із пропозицією перейменувати одну з вулиць столиці на честь загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла відреагував мер Києва Віталій Кличко. Він зазначив, що це питання винесуть на електронне голосування.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у відповіді Кличка на петицію.

 

Автором петиції була українська акторка театру Ада Роговцева. Вона запропонувала перейменувати на честь Коцюбайла вулицю Німанську в Печерському районі Києва.

 

«Вулиця Німанська в Печерському районі міста Києва названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю росії. Російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України», — зазначила вона.

 

Кличко відповів, що пропозицію про перейменування однієї з вулиць Києва на честь Дмитра Коцюбайла винесуть на електронне голосування.

 

7 березня президент Володимир Зеленський повідомив, що на фронті загинув Герой України, командир батальйону 67 бригади Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі». Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади на Івано-Франківщині. Попри юний вік, Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. Після її завершення, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії. У 2014 році він уже командував взводом добровольців, а за рік — добровольчою ротою.

 

17 березня 2016 року призначений командиром Першої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

 

30 листопада 2021 року удостоєний найвищої державної нагороди — звання Героя України з врученням «Золотої Зірки». Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

 

Як повідомляла УМ, герой України Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» посмертно нагороджений «Хрестом бойових заслуг».