Дівоча збірна України з математики перемогла на Європейській олімпіаді

15:01, 19.04.2023
Дівоча збірна України з математики перемогла на Європейській олімпіаді

Нагороду за найкращу європейську команду отримала українська команда. (egmo2023.dmfa.si)

Українська дівоча збірна з математики виборола звання найкращої європейської команди на цьогорічній European Girls’ Mathematical Olympiad, яка відбулася у Словенії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті Олімпіади.

 

Всього в Олімпіаді брали участь 213 конкурсантів та 151 команд з країн Європи. 

 

«Ідеальний бал отримали 14 учасників. Нагороду за найкращу європейську команду отримала українська команда», – йдеться в повідомленні. 

 

 

Сума результатів кожної з чотирьох учасниць команди за підсумком принесла перемогу і звання найкращої європейської команди. 

 

Мама однієї з учасниць Людмила Франкевич оприлюднила кількість балів кожної з чотирьох учасниць. 

 

В індивідуальному заліку результати наступні:

 

·       Поліна Геник – 38 балів, золото;

·       Ірина Романюк – 37 балів, срібло;

·       Євгенія Франкевич –  37 балів, срібло;

·       Марина Спектрова – 36 балів, срібло. 

 

"Перемога нашої дівчачої збірної України з математики - це вклад наших дітей у нашу велику перемогу, в яку ми усі віримо та до якої ми крок за кроком прямуємо завдяки нашим доблесним Збройним Силам України", – додає Людмила Франкевич, зазначивши, що головний приз Олімпіади – це визнання. 

 

«Є індивідуальний залік з медалями та є командний залік. Олімпіада вважається європейською, тому й рейтинг визначають поміж європейськими країнами – тут ми здобули перше місце», – зазначила жінка. 
 

Як повідомляла УМ, одна  з перших українських полярниць Світлана Краковська потрапила в рейтинг десяти найвпливовіших вчених 2022 року за версією журналу Nature. Цей успіх учасниці другої Української антарктичної експедиції є вагомим, перш за все, тому, що йдеться про Топ-10 одного з найавторитетніших та найдавніших наукових видань світу.