Результати навчання школярів за кордоном зарахують в школах України - Шкарлет

15:58, 26.01.2023
Результати навчання школярів за кордоном  зарахують в школах України - Шкарлет

Українські діти - переселенці не зобов’язані здобувати дві освіти — в школі за кордоном та українській.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет  в ефірі національного телемарафону заявив, що учні, які через війну виїхали за кордон, не повинні навчатись паралельно з українською програмою. МОН не встановило жодних вимог щодо такої обов'язковості.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Освіта.ua.

 

За словами міністра, є відповідне розʼяснення МОН, у яких чітко зазначено, що результати навчання школярів у закладах освіти за кордоном мають бути зараховані в українських школах після їхнього повернення.

 

Для зарахування результатів навчання дитини за кордоном має бути надана відповідна довідка до української школи.

 

«Чітко хочу зазначити, що ніяких вимог обов'язковості паралельного навчання, наприклад, в закладі освіти Польщі і одночасно в українському закладі освіти немає. Сьогодні є чіткі механізми визнання результатів навчання в інших країнах. І це показав і перший семестр, і зараз показує другий семестр. Абсолютно всі діти атестовані, табельовані», – сказав міністр.

 

Він також підкреслив, що сьогодні особливості освітнього процесу дитини визначаються національним законодавством країни перебування.

 

«Саме це ми обговорювали з моїми колегами-міністрами з інших країн», – зазначив Шкарлет.

 

Як повідомляла УМ, учні  4, 9 і 11 класів не складатимуть державну підсумкову атестацію. Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) для випускників змінить звичний формат.