Між містами Василівка та Оріхів на Запоріжжі росіяни посилюють оборону

10:20, 08.01.2023
Між містами Василівка та Оріхів на Запоріжжі росіяни посилюють оборону

ЗСУ продовжать великі наступальні операції на Запоріжжі та Луганщині. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російські окупанти занепокоєні можливим контрнаступом ЗСУ на Запорізькому напрямку.

 

Саме через ці побоювання ворог посилює оборонні укріплення в центральній частині регіону, особливо між райцентром Василівка та містом Оріхів.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки у неділю.

 

Зокрема, британські розвідники зазначають: «У цьому секторі росія тримає великі сили. Те, як росія працює над зміцненням оборони, свідчить про те, що командування, найімовірніше, занепокоєне можливістю великих наступальних дій України у двох секторах: або на півночі Луганської області, або в Запоріжжі».

 

У повідомленні також наголошується, що великий український прорив у Запорізькій області серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного моста", що з'єднує Ростовську область і Крим. Тоді як успіх України на Луганщині ще більше підірве проголошену росією військову мету "звільнення" Донбасу.

 

«Рішення про те, якій із цих загроз протистояти насамперед, імовірно, є однією з центральних дилем для російських оперативних планувальників», - ідеться у звіті.

 

Раніше британська розвідка повідомляла, що протягом останніх кількох тижнів одним із місць найбільш запеклих бойових дій залишається район навколо тимчасово окупованого російськими військами міста Кремінна Луганської області.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці грудня 2022 року стало відомо, що окупанти перекидають живу силу до Бердянська та Мелітополя