Євген Малолетка визнаний найкращим фотографом-2022 за версією The Guardian

19:50, 23.12.2022
Євген Малолетка визнаний найкращим фотографом-2022 за версією The Guardian

Євген Малолєтка став автором найбільш яскравих фото про війну в Україні

Український фотограф Євген Малолетка, який є членом команди Associated Press і автором найбільш яскравих фото про війну в Україні, став найкращим фотографом року,  за версією британської газети The Guardian. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють на сайті видання, 23 грудня.

 

На початку 2022-го Малолєтка був у Казахстані, де висвітлював антиурядові протести. Однак на тлі новин про підготовку російського вторгнення вже у середині січня він повернувся до Харкова та працював кореспондентом для Associated Press на Донбасі.

 

Пізніше Малолєтка разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсеркою Василісою Степаненко вирушили до Маріуполя та стали єдиними представниками міжнародних медіа, які працювали в місті.

 

 

Впродовж 20 днів команда документувала злочини росії: фіксувала руйнування, фільмували роботу  медиків у лікарнях, жертви серед цивільного населення. 

 

 

Найбільший резонанс спричинили кадри, зняті 9 березня біля зруйнованого після російських обстрілів пологового будинку про які, зокрема, згадав фотограф у інтервʼю для The Guardian. 

 

Однак кореспонденти вимушені була поїхати з міста через те, що окупанти почали розшукувати фотографів. Після Маріуполя Євген продовжив працювати у гарячих точках: в Харкові, Ізюмі, Херсоні.

 

 

Євген Малолєтка — український фотокореспондент, який отримав широку популярність фоторепортажем про блокаду Маріуполя під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну в березні 2022 року.

 

 

Лауреат 2022 року міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). А також разом із журналістом і фотографом Мстиславом Черновим стали лауреатами премії імені Георгія Гонгадзе.

 

Як повідомляла УМ, понад сто медійників і меійниць, які готують для британської аудиторії матеріали про велику війну в Україні відзначено цього року колективною премією. Ведучій «BBC Україна» Ользі Мальчевській вручили колективну премію British Journalism Awards.