Резерв з бронежилетів становить понад 200 тисяч - Міноборони

18:22, 10.11.2022
Резерв з бронежилетів становить понад 200 тисяч - Міноборони

У Міноборони повідомили, що резерв засобів захисту для можливих мобілізованих у ЗСУ є. (Фото з відкритих джерел)

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, заявила, що сформований резерв щодо засобів індивідуального захисту становить понад 200 тисяч бронежилетів та понад 100 тисяч шоломів. 

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки України  в Military Media Center.

 

«Резерв по засобам індивідуального бронезахисту сформований і утримується на рівні близько 200 тисяч бронежилетів і понад 100 тисяч шоломів», – заявила Маляр.

 

При цьому, як уточнила Ганна Маляр, забезпечується постійний рух — видача новим підрозділам, видача на заміну тощо. 

 

«По зимовій формі ми продовжуємо моніторинг доставки військової форми до кожного військовослужбовця. Міноборони вже передало до Збройних сил достатньо форми, щоб забезпечити ці потреби. Єдине питання – це розподіл і логістика у військах, яка ускладнена і тим, що тривають бойові дії, і тим, що позиції знаходяться безпосередньо на передньому краї, і тим, що є проблеми з енергетикою», – зазначила Маляр.

 

Також вона повідомила, що в Україні наразі не очікується додаткова мобілізація, проте все залежатиме від ситуації на фронті.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що приводів для паніки немає: зимову форму для бойових підрозділів Збройних сил вже доставили на склади в Україну і військовим на позиції.