Звільнені українки отримають компенсацію у розмірі 180 тисяч гривень

18:54, 19.10.2022
Звільнені українки отримають компенсацію у розмірі 180 тисяч гривень

Кабінет міністрів разом з Фондом імені Климентія Шептицького виплатять звільненим полонянкам допомогу

Грошову допомогу в розмірі 180 тисяч гривень отримають щойно звільнені  з полону українки. 100 тисяч гривень виплатить Кабінет Міністрів, ще по 80 тисяч гривень жінки отримають від Фонду імені Климентія Шептицького.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

«Звільненим українкам нададуть по 100 тис. гривень від українського уряду та по 80 тис. грн від Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького»,- ідеться у повідомленні.

 

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, “це велика реальна перемога – повернення додому 108 українок”.

 

«Кілька місяців тому кремль взагалі заперечував, що в них у полоні утримуються наші жінки. Доступу до них не мав навіть Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Проведена складна робота»,- наголосила Верещук.

 

Вона подякувала Президенту Володимиру Зеленському, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Службі безпеці України і всім причетним до звільнення з полону українських жінок.

 

Верещук поінформувала, що усі жінки відновлюються після пережитого під пильним наглядом медиків.

 

Фонд Климентія Шептицького створений за спільною ініціативою віцепрем’єр-міністра Верещук та уряду Польщі. Перші заявки на допомогу Фонд розпочав приймати з 17 серпня. Мета: підтримати звільнених з полону українських жінок та дітей, яких війна зробила сиротами.

 

Як повідомляла УМ, у результаті чергового обміну полоненими Україні вдалося повернути на батьківщину 108 жінок-військовослужбовиць, зокрема і військових медиків. Серед них і лікарка з Полтавщини Анастасія Заудальська,.