Олексій Юрченко похований з військовими почестями на Берковецькому кладовищі у Києві

16:28, 15.09.2022
Олексій Юрченко похований з військовими почестями на Берковецькому кладовищі у Києві

Україна попрощалася із Олексієм Юрченком, який загинув, звільняючи Балаклію від російського ворога

У четвер, 15 вересня, відбулось прощання з оператором “Прямого” Олексієм Юрченком, який поклав своє життя у боях за звільнення Балаклії Харківської області.

 

Як інформує Україна молода, про це на своїй Facebook-сторінці повідомив п’ятий президент Петро Порошенко.

 

«Увесь світ тепер святкує нашу перемогу в Балаклії. Але ми маємо пам’ятати, що ця перемога дається нам ціною життя таких героїв, як Олексій Юрченко. Вічна пам’ять тобі, Олексію. Слава Героям! Слава Збройним силам України! І Слава Україні!»— ідеться в дописі.


 

Протягом 2015-2016 років Олексій воював у лавах ЗСУ й відзначився в боях за Мар’їнку та Піски. Коли повернувся, став оператором “Прямого”. 

 

 

24 лютого він був у перших рядах 206 батальйону тероборони Києва й організував батальйон групи гранатометників. Після цього чоловік у лавах ЗСУ поїхав звільняти Харківщину. Як офіцер командував взводом гранатометників, але загинув під Балаклією.

 

 

«Тепер уся країна живе словом контрнаступ. Бо саме від контрнаступу залежить наша перемога, а значить — наша дорога до миру через звільнення всієї України від загарбників. Але ми завжди маємо пам’ятати ту ціну, яку український народ, українські родини й наша команда платить за те, щоб контрнаступ став можливим, а рашисти знищені та викинуті з української землі»,— наголосив Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, оператор телеканалу «Прямий» Олексій Юрченко загинув у боях за звільнення Балаклії від російських окупантів.