ЗСУ вразили системами HIMARS понад 400 ворожих цілей

19:11, 08.09.2022
ЗСУ вразили системами HIMARS понад 400 ворожих цілей

Україна продемонструвала успіхи у використанні «Хаймерсів», вразивши 400 цілей ворога (Фото Генштабу ЗСУ)

Українські військові за допомогою реактивних систем  «Хаймарс» вразили близько 400 російських цілей .

 

Як інформує Україна молода, про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

 

«Ми бачимо реальні та вимірні переваги України у використанні цих систем. Наприклад, українці вразили понад 400 цілей за допомогою HIMARS, і вони мали руйнівний ефект»,— сказав Міллі після зустрічі контактної групи з підтримки України.

 

Міллі додав, що враження цілей створило напруження у російських каналах постачання, зменшило їхню бойову спроможність.

 

Були вражені командні пункти і в них є складнощі із заміною втраченого в боях та з постачанням своїм силам", - сказав він.

Міллі сказав, що всі члени контактної групи будуть співпрацювати і надалі, щоб надати Україні все необхідне для захисту її свободи.

 

Нагадаємо, 8 вересня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні для протидії російському вторгненню.

 

Як повідомляла УМ, Пентагон передав Україні свої надточні артилерійські снаряди Excalibur з GPS-наведенням. Вони здатні вражати ціль на відстані 40,5 км. Згідно з бюджетним документом, що був опублікований минулого місяця, на закупівлю снарядів Excalibur США має намір витратити 92 млн доларів (близько 900 снарядів).