За кордоном перебуває 640 тисяч українських дітей

12:41, 04.08.2022
За кордоном перебуває 640 тисяч українських дітей

У МОН запевнили, що усі діти матимуть доступ до навчання

Тридцять тисяч дітей шкільного віку, які з початком повномасштабного вторгнення були змушені виїхати за кордон, уже повернулися в Україну.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону.
 
За даними Міністерства освіти і науки, станом на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україні нараховувалося близько 4 мільйони 200 тисяч учасників освітнього процесу.
 
Наразі за кордоном перебувають 641 тисяча українських дітей шкільного віку, що на 30 тисяч менше, ніж було у травні.
 
«Але є певна тенденція, адже на початку травня була 671 тисяча дітей (за кордоном), на сьогодні – 641 тисяча, тобто 30 тисяч дітей вже повернулися»,– резюмував глава МОН.
 
Попри те, що через війну багато людей стали переселенцями всередині країни, усі діти матимуть доступ до навчання і будуть забезпечені освітніми закладами, наголошує Шкарлет.
 
«Жодна дитина не залишиться поза освітнім процесом»,– запевняє глава МОН.  
 
Нагадаємо, станом на початок червня 2022 року загальна кількість українців, які стали внутрішніми переселенцями, досягла 7 млн.
 
Водночас на територіях України, де ведуться активні бойові дії, фізичне відвідування шкіл виключене, наголосив міністр.
 
Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що заклади освіти без належних бомбосховищ не зможуть розпочати офлайн-навчання
 
Як повідомляла УМ, в Україні створили петицію про заборону очного навчання в усіх закладах освіти до закінчення війни.