У Києві псевдоволонтер витрачав на себе благодійні внески для ЗСУ

13:15, 16.07.2022
У Києві псевдоволонтер витрачав на себе благодійні внески для ЗСУ

Під час обшуків поліціянти вилучили банківські картки та гроші (Фото Офісу генпрокурора)

Правоохоронці Києва затримали шахрая, який привласнював гроші, що були перераховані громадянами на підтримку Збройних сил України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомля Офіс генпрокурора 
 
«З середини квітня 2022 року підозрюваний у Telegram-каналі звертався до громадян із закликом про збір коштів, які згодом обіцяв передати Збройним силам України.
 
Для перерахування коштів псевдоволонтер вказував дані своїх банківських карток та майже всі зібрані добровільні пожертви витрачав на власні потреби»,— йдеться у повідомленні.
 
 
 
 
За даними слідства, чоловік перераховував 5 гривень на єдиний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ, після чого у фоторедакторі змінював суму внеску та робив фотозвіти. 
 
Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили банківські картки, на які здійснювався переказ коштів, ноутбук, флеш-накопичувач та гроші. 
 
 
 
Зловмисника затримали, йому повідомили про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Наразі встановлюються всі обставини кримінального правопорушення.
 
Як повідомляла УМ, керівника благодійної організації у Житомирі викрили на продажі військової амуніції та спорядження, безкоштовно отримані для потреб ЗСУ.