Семирічний Ілля Шмігель з Луцька передав свої заощадження для ЗСУ

18:57, 10.07.2022
Семирічний Ілля Шмігель з Луцька передав свої заощадження для ЗСУ

Ілля Шмігель розуміє: ЗСУ допоможе не просто його тисяча гривень, а спільний внесок багатьох українців у Перемогу. (suspilne.media)

Семирічний спортсмен Ілля Шмігель з Луцька, який займається єдиноборствами, передав своєму тренеру-волонтеру свої заощадження на потреби ЗСУ.

 

Хлопчик рік збирав гроші (колядував, заощаджував на кишенькових) на комп’ютерну гру. Але зрештою передав тисячу гривень - все, що в нього було – для захисників України, щоб наблизити омріяну Перемогу над російськими загарбниками.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Суспільне" у неділю.

 

Ілля розповів журналістам, що йому вдалось зібрати тисячу гривень. Гроші він приніс до спортивного клубу, де займається, адже його тренер організував тут волонтерський тренер ще від початку воєнного стану в країні.

 

«Такі ситуації, як з Іллею, дають нам зрозуміти, що ми правильно виховуємо дітей, що перемога буде за нами», – каже головний тренер клубу Михайло Савчук.

 

                                                                                                   Тренер клубу Михайло Савчук.

 

Цікаво, що юного Іллю вчила історії бабуся, він цікавився воєнною тематикою задовго до нового етапу війни з росіянами, — каже мама Оксана. З її слів, одного дня син запитав у неї, як може допомогти українській армії, щоб війна швидше закінчилася.

 

«Я відповіла, що багато: намалювати малюнок для воїнів, заробити гроші, потім їх задонатити комусь на допомогу. І він вирішив віддати свої заощадження. Я пишаюсь його вчинком», – розповідає Оксана Шмігель.

 

Юний патріот розповів, що розуміє: ЗСУ допоможе не просто його тисяча гривень, а те, що дізнавшись про такий вчинок багато українців також докладуться до спільної перемоги над ворогами.

 

Як повідомляла «УМ», у червні український ведучий, громадський діяч і волонтер Сергій Притула був до сліз вражений тим, що українці лише за три дні перерахували на його Фонд 600 мільйонів гривень, яких достатньо, щоб придбати для ЗСУ чотири (!) ударних безпілотників «Байрактар».