Український спецназ «Шаман» проводив рейди у Росії – The Times

12:57, 27.06.2022
Український спецназ «Шаман» проводив рейди у Росії – The Times

Український спецназ не дає спокою росіянам здійснюючи в глибокому тилу диверсії на території рф. (Фото: The Times.)

Українські елітні спецпризначенці з батальйону "Шаман" проводили рейди у глибокому тилу армії РФ, зокрема на території Росії.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Times.

 

Журналістам британського видання вдалося поспілкуватися із неназваним представником української військової розвідки та бійцями з позивними "Красунчик" і "Двадцять два" – двома 25-річними сержантами, які воюють із РФ з початку вторгнення у 2014 році.

 

За даними журналістів, йдеться про батальйон "Шаман". Це прізвисько 10-го загону спецпризначенців, штурмової та розвідувальної частини української військової розвідки. У нього приймають тих, хто проходить виснажливі випробування. Бійці мають навички у дайвінгу, стрибках з парашутом та альпінізмі.

 

Зазначається, що члени батальйону воювали пліч-о-пліч з американськими та британськими колегами в Афганістані та заробили славу вершків українських спецпризначенців. "Ми посилаємо їх для виконання найскладніших завдань, тому що вони найкращі та найсміливіші. Вони надзвичайно важливі для військових дій", – сказав розвідник на умовах анонімності.

 

У статті зазначається, що місія батальйону "Шаман" – знищення інфраструктури, яка є життєво важливою для бойових дій Кремля. Для цього було зроблено кілька таємних рейдів на територію Росії, куди спецпризначенців уночі закидав гелікоптер, перетинаючи кордон на низькій висоті.

 

Точні цілі спецпризначенців засекречені, але факт існування таких рейдів допомагає пояснити саботаж на російських нафтопереробних заводах, складах боєприпасів та комунікаційних мережах, пишуть журналісти.

 

"Найцікавіші місії відбуваються у тилу ворога; встановлення вибухових речовин за лінією фронту, за кордоном", – сказав позивний "Двадцять два". За словами "Красунчика", росіяни у разі таких рейдів не знають, що сталося. "Вони часто не можуть повірити, що ми були там", – додав спецпризначенець.

 

Однак елітні спецпризначенці беруть участь не лише в атаках у тилу. Серед їхніх завдань також є координація менш досвідченої піхоти та участь у боях в Україні. Зокрема вони "зустрічали" російських спецпризначенців на аеродромі "Антонов" у Гостомелі, зачищали село Мощун під Києвом, брали участь у всіх важливих битвах у районі столиці та переслідували росіян, коли ті бігли до Білорусі через Чорнобильську зону відчуження.

 

Раніше ГУР офіційно підтвердив, що спецпризначенці робили вилазки на вертольотах до блокадного Маріуполя для постачання захисників Азовсталі та евакуації поранених.

 

Як повідомляла УМ, спецпризначенці ССО під носом у рашистів знищили на Луганщині понтону переправу.