На Запоріжжі передали тіла 35 захисників України

16:10, 21.06.2022
На Запоріжжі передали тіла 35 захисників України

Полеглих українських героїв буде поховано з усіма військовими почестями. (gur.gov.ua)

Чергова операція з передачі тіл загиблих військовослужбовців відбулася в Запорізькій області у вівторок.

 

Україна повернула тіла 35 своїх захисників.

 

Новий обмін тілами загиблих відбувся за формулою 35 на 50. Серед них 25 українських захисників Маріуполя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони України.

 

Зазначається, що координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повернув до України 35 тіл загиблих захисників в обмін на 50 тіл окупантів.

 

«Процес повернення тіл загиблих українських бійців продовжується. Він відбувається відповідно до норм Женевської конвенції», - йдеться у повідомленні військової розвідки.

 

Полеглих українських героїв буде поховано з усіма військовими почестями. Робота Координаційного штабу над поверненням усіх полонених українців триває.

 

Водночас Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України додає у повідомленні, що дана операція проводилась за співпраці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Головного управління розвідки Міноборони України, Служби безпеки України, Генерального штабу ЗСУ та інших силових структур.

 

Нагадаємо, 14 червня у Запорізькій області відбулася попередня операція з обміну тілами загиблих військовослужбовців. Україна повернула тіла 64 полеглих оборонців Маріуполя з "Азовсталі".

 

Як повідомляла «УМ», 8 червня також відбувся обмін тілами загиблих військових на лінії фронту в Запорізькій області за формулою «50 на 50».