Більшість ЗМІ в Україні не мають коштів для продовження роботи – НСЖУ

12:17, 13.05.2022
Більшість ЗМІ в Україні не мають коштів для продовження роботи – НСЖУ

Під час он-лайн конференції «Війна та економічна криза українських медіа. Як країні не втратити інформаційну незалежність» організованою НСЖУ. (Фото: Телеграм SPILKA News)

Національна спілка журналістів України ініціювала проведення он-лайн конференції «Війна та економічна криза українських медіа. Як країні не втратити інформаційну незалежність».

 

Як інформує УМ, про це 13 травня повідомила НСЖУ в соціальній мережі Telegram.

 

Як було наголошено під час обговорення, понад 74% ЗМІ зіштовхнулися з відсутністю коштів для продовження роботи, 90% редакцій втратили доходи від реклами, чверть журналістів місцевих медіа працюють без заробітних плат.

 

«Наша галузь, яка мала багато викликів і до війни, нині має набагато складнішу ситуацію. Нині шукаємо шляхи виживання не лише для галузі, яка об’єднує велику кількість громадян.

 

За кожною редакцією – тисячі і тисячі українці, які реалізовуть своє право на доступ до інформації. Галузева проблема – це проблема інформаційного захисту України».– прокоментував деякі цифри з галузевого опитування очільник НСЖУ Сергій Томіленко.

 

До заходу долучилися 88 учасників з числа редакторів і журналістів вітчизняних засобів масової інформації.

 

Пропозиції про розвиток української медійної галузі винесуть на Нараду національного формату. Вона відбудеться за кілька тижнів за участі також представників влади і донорів.

 

Як повідомляла УМ, в’їзд в Україну 13 іноземним журналістам, які працювали на замовлення росії, заборонила Служба безпеки України.