Легендарний український льотчик Ігор Бедзай загинув у бою

12:14, 09.05.2022
Легендарний український льотчик Ігор Бедзай загинув у бою

Легендарний заступник Командуючого ВМС з авіації полковник Ігор Бедзай. (Фото: Фейсбук Тарас Чмут)

Відомий офіцер Військово-морських сил, заступник Командуючого ВМС з авіації полковник Ігор Бедзай загинув у повітряному бою.

 

Як інформує УМ, про це 9 травня повідомив директор фонду «Повернись живим», морпіх і військовий експерт Тарас Чмут Facebook

 

Льотчик загинув під час виконання бойового завдання, у складі екіпажу морського вертольоту Мі-14 від ракети російського винищувача.

 

Загинув у небі яке любив і боронив.

 

Пан Чмут розповів, як завдяки лідерству Бездая Україна зберегла морську авіацію.

 

«В українському небі загинув один з найкращих офіцерів Військово-морських сил полковник Ігор Бедзай, заступник Командуючого ВМС з авіації. Більш відомий як колишній командир 10-ї Морської авіаційної бригади з Новофедорівки, поблизу Сак, Криму.

 

У 2014-му році полковник Бездай чи не єдиний з усього командування флоту хто проявив лідерство та рішучість — допоки всі чекали на міфічні "накази з Києва" він зорганізував особовий склад, підготував техніку, та на очах окупантів перегнав усю справну авіацію на континентальну частину України.

 

 А наступного дня — повторив це з тим, що не змогло полетіти першого дня», - написав Чмут.

 

Як повідомляла УМ, льотчик-винищувач літака МіГ-29 майор Степан Тарабалка став Героєм України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно. Він був одним з найрезультативніших українських асів.