Під Пологами на Запоріжжі розгромлені окупанти залишили позиції

20:59, 07.05.2022
Під Пологами на Запоріжжі розгромлені окупанти залишили позиції

ЗСУ наближають перемогу України над путінською ордою. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українська артилерія розгромила ворожі позиції та завдала російським окупантам чималих втрат поблизу міста Пологи Запорізької області у суботу.

 

Після цього розгрому вцілілі загарбники поспіхом залишили позиції біля Пологів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

 

Зазначається, що упродовж дня ворог намагався наступати в Запорізькій області. Однак ці спроби зазнали фіаско.

 

Так, за підтримки авіації росіяни взялися наступати у напрямку Полтавки, що на Запоріжжі. Однак зазнавши втрат, змушені були повернутися на раніше зайняті позиції.

 

«Підрозділи Сил оборони в районі населеного пункту Пологи Запорізької області успішно нанесли вогневе ураження противнику, знищивши частину його озброєння та військової техніки. Особовий склад ворога залишив позиції», - йдеться у повідомленні.

 

Втрати рашисти на Запоріжжі несуть значні. Тільки в одному з сіл було виявлено понад сотню поранених окупантів.

 

«У населеному пункті Бурчак виявлено розміщення понад 100 поранених військовослужбовців повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації», - підкреслили у ГШ ЗСУ.

 

Зауважимо, що вранці 7 травня повідомлялося, що на Запорізькому напрямку ворог намагався скувати дії ЗСУ та знищити українські артилерійські підрозділи, а також не дозволяв забрати поранених та загиблих солдатів з поля бою.

 

«Часто російські військові не дають забрати поранених та, на жаль, загиблих українських солдатів з полю бою, порушуючи всі гуманітарні міжнародні норми, забуваючи про гуманізм та людяність», - інформували у Запорізькій ОВА.

 

Протягом дня ЗСУ покращили своє оперативне становище на Запоріжжі та завдали відчутних втрат російським окупантам.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу несподівано помер мер тимчасово окупованого міста Токмак Запорізької області Ігор Котелевський, який відмовився співпрацювати із загарбниками.