Журналіст та воїн Олександр Махов загинув під час ворожого обстрілу

23:16, 04.05.2022
Журналіст та воїн Олександр Махов загинув під час ворожого обстрілу

Олександр Махов родом з Луганська. (facebook.com/www.ukraine24.ua)

Відомий журналіст-телевізійник та боєць ЗСУ Олександр Махов загинув під час ворожого обстрілу на фронті.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого захисника України оприлюднив  телеканал «Україна 24» в соцмережах у середу ввечері.

 

«Від обстрілів окупантів загинув Олександр Махов. Олександр багато років працював на каналах "Україна" та "Україна24" і висвітлював події на передовій. Олександр служив у Збройних силах України», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що під час роботи, Махов був єдиним журналістом, який перебував на борту літака, що проводив евакуацію з коронавірусного Уханя.

 

Також Олександр називав "невеликою відпусткою" відрядження на Антарктиду в перерві між роботою на фронті.

 

«Війна забирає найкращих... Вічна пам‘ять! Співчуття рідним та близьким!», - зазначили на телеканалі.

 

 

Тоді як журналіст Мар'ян Кушнір написав: «Саша… друже… Який же ти афігенний… не можу сказати - був.

 

Як же важко писати про тих, кого забрала війна. Як важко писати ледь не щодня про друзів… яких нема.

 

Сань!!! Саша!!! Найкращий журналіст, воїн… душа компанії. Друг! Як так? Ти ж стальний! Сука війна…».

 

                           Олександр Махов і Мар'ян Кушнір.

 

Зауважимо, що полеглий захисник родом із Луганська. Проте події 2014 року змусили його покинути рідне місто та переїхати до Києва.

 

Вже тут з’явилося усвідомлене бажання – він має бути на фронті, і не як журналіст, а як її активний учасник.

 

Два роки тому Олександр Махов дав інтерв’ю «Україні молодій», в якому розповів про особисту сімейну трагедію, адже родина підтримала окупацію.

 

«Сестра, вона старша за мене, з початком війни поїхала до Росії, з батьком у мене були напружені стосунки і до війни, він залишається у Луганську, ми і раніше майже не спілкувались, а зараз зовсім припинили. Мама теж — у Луганську, на окупованій території, вона підтримує цю окупацію. І мій вітчим також. Він навіть був членом незаконних збройних формувань, так званої «ЛНР». Загалом, з усіма родичами припинив будь-які стосунки. Окрім мами, бо це мама. Це така досить неоднозначна історія. Важко спілкуватися на якісь опосередковані теми, не пов’язані з війною, з політикою і тим, що відбувається там, у Луганську», - розповідав тоді Олександр.

 

На питання журналістки «УМ», мовляв, війна для кожного це щось своє, особисте, а що для тебе війна?, - Махов відповів у 2020 році:

 

«У нашій країні є люди, яких не торкнулася війна. Люди продовжують жити, відмежовуючись: «Політика — це не моє...» Війна для мене — це вже особиста історія: мій дім окупований, у мене багато друзів у Луганську, які постраждали через війну. Як журналіст бачив багато речей, які відбувалися перед війною, під час війни, відбуваються зараз. Як солдат я теж був на війні, і в моєму оточенні — ті, кого дійсно так чи інакше вона торкнулася. Не знаю, як складеться моє життя, але зараз хочу присвятити цій війні життя і досягти того, щоб винні в тому, що вона почалася, були покарані».