Резніков попередив захисників України про важкі випробування і втрати

12:41, 22.02.2022
Резніков попередив захисників України про важкі випробування і втрати

Ми на своїй землі і за нами правда. Українську армію підтримує народ. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони України​ Олексій Резніков звернувся до солдатів і матросів, сержантів і старшин, офіцерів, генералів та адміралів з приводу загострення військово-політичної обстановки та нової, вже офіційної агресії Росії проти України на Донбасі.

 

За його словами, в останні години «морок невизначеності впав», а те, що бійці ЗСУ знали 8 років, тепер побачив весь світ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Резніков заявив у офіційному зверненні, оприлюдненому Міноборони у вівторок.

 

«Завдяки вашій мужності, самовідданості і професіоналізму було зламано плани ворога, який усі ці роки вів підлу війну, ховаючись за жінками і дітьми. ​Обстрілював школи і житлові будинки. Викрадав і катував. Брехав і залякував. Грабував і нищив нашу землю. Вчора він показав своє справжнє обличчя», - наголосив очільник оборонного відомства. ​

І додав: «Обличчя злочинця, який хоче тримати у заручниках вільний світ. Який усвідомлює свій злочин і намагається пов’язати усіх навколо себе круговою порукою. Бо боїться. Адже за злочином неодмінно прийде покарання».

 

Пан Резніков також попередив захисників України: «Попереду важкі випробування. Будуть втрати. Доведеться пройти через біль, здолати страх і зневіру.

 

Але нас неодмінно чекає перемога. Бо ми на своїй землі і за нами правда. Українську армію підтримує наш народ. Віра людей – це ознака, що ми усе робимо правильно».

 

Міністр оборони наголосив, що завдяки українським військовим Європа усвідомила справжню ціну уникання чесних відповідей. Адже Кремль зробив черговий крок до відродження Радянського Союзу, «з новим Варшавським пактом і новою Берлінською стіною».

Але «єдине, що відділяє від цього – Україна і українська армія».​

 

 

«Наш вибір дуже простий – боронити свою країну, свій дім, своїх рідних. Для нас нічого не змінилося. Тепер ми побачимо поряд справжніх друзів, яких стане більше. Тепер не зможуть сховатися ті "друзі", які не один рік вмовляли нас капітулювати», - підкреслив Олексій Резніков.

 

Наразі, за його словами, усі зусилля військово-політичного керівництва держави і командування ЗСУ спрямовані на зміцнення оборони.

 

На його думку, ​багато хто на емоціях підштовхуватиме Україну до хаотичних рішень.

 

«Ми цього не допустимо. Наша сила – у єдності і впевненості. З холодною головою. Зберігаймо спокій. Тримаймо стрій. Заради пам’яті побратимів. ​Заради тих, кого любимо.​Слава Збройним Силам України!​ Слава Україні!», - підсумував міністр.  ​

 

Нагадаємо, днями міністр Резніков заявляв, що військово-політичне керівництво України спостерігає за діями російських військових біля кордонів і чекає на «шаманську подію», яку в Кремлі запланували на 22 лютого.

 

Як повдомляла "УМ", президент Зеленський ініціює скликання засідання Радбезу ООН, спецзасідання ОБСЄ та екстреного саміту «нормандської четвірки» через незаконне рішення президента РФ Путіна про «визнання» терористичних угрупувань ОРДЛО.