На Харківщині приготували «сюрпризи» для ворога – СБУ

19:20, 24.01.2022
На Харківщині приготували «сюрпризи» для ворога – СБУ

В Антитерористичному центрі СБУ ворогу обіцяють «дуже багато сюрпризів». (facebook.com/ssu.kharkiv)

Силовики та правоохоронці Харківщини готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, у тому числі, у разі вторгнення військ Росії.

 

При цьому, ворогу обіцяють «дуже багато сюрпризів».

 

Як інформує Україна молода, про це заявив начальник обласного антитерористичного центру (АТЦ) СБУ Роман Дудін під час апаратної наради в Харківській ОДА в понеділок.

 

"На сьогодні Харківський регіон, харківський силовий і правоохоронний блок як ніколи, за останні вісім років, готовий до виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Тільки за останній рік усі підрозділи, які входять до складу АТЦ, провели понад 134 навчання.

 

Тобто фактично кожні дві-три дні відбувалися навчання, де було бойове злагодження між усіма силовими структурами, між правоохоронним блоком, де відпрацьовувалися різні сценарії", - сказав пан Дудін.

 

За його словами, під час навчань було відпрацьовано понад 10 сценаріїв можливого розвитку подій.

 

                   Начальник обласного антитерористичного центру (АТЦ) СБУ Роман Дудін (kharkivoda.gov.ua).

 

При цьому начальник обласного АТЦ звинуватив "окремі політичні партії" в розпалюванні істерії щодо потенційної військової загрози.

 

"Окремі політичні партії, організації та рухи саме на території Харківського регіону розпалюють істерію щодо можливої потенційної військової загрози. На сьогодні підстав для цього саме в Харківському регіоні немає. Тому що якби на сьогодні люди зі зброєю вийшли на вулицю, то це для декого було б дуже "веселим сюрпризом, - кількість людей, які вже підготовлені, групи", - сказав Дудін.

 

За його словами, можливі варіанти дій обговорювалися також і погоджені з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

 

"Щодо військового компонента. У вихідні я зустрічався з генералом Залужним. Із ним повністю погоджено всі дії, всі можливі сценарії, всі можливі потенційні небезпеки. Вони всі враховуються. На території Харківського регіону, як і на території всієї України загалом, є дуже багато "сюрпризів", які можуть чекати на потенційного загарбника", - сказав представник СБУ.

 

Водночас він наголосив, що не може детальніше розповісти про ці "сюрпризи" та інші аспекти підготовки публічно.

 

"Ми тримаємо це як козир у рукаві й не можемо розповісти про це публічно, тому що після такої розповіді це втратить свою актуальність", - сказав Дудін.

 

На його думку, якщо визначити рівень готовності в 2014 році на 1, то зараз її можна оцінити на 10 балів.

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Володимир Зеленський заявив про загрозу окупації Харкова військами Росії.

 

Мер Харкова Ігор Терехов у відповідь попросив мешканців міста не панікувати і заявив, що українське місто Харків, як і вся Україна, дадуть відсіч росіянам.