День вшанування захисників ДАП 20 січня: Резніков і Залужний підписали спільний наказ

20:07, 20.01.2022
День вшанування захисників ДАП 20 січня: Резніков і Залужний підписали спільний наказ

Пам'ять полеглих героїв-кіборгів 20 січня вшанували за участі політичного і військового керівництва держави. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

День вшанування захисників Донецького аеропорту відтепер офіційно встановлено саме 20 січня.

 

Відповідний спільний наказ підписали міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

 

Наказ вступив у дію сьогодні, 20 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує прес-служба Міноборони України на офіційному сайті в четвер.

 

«З метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, та продовження найкращих бойових традицій наказуємо установити в системі Міністерства оборони України День вшанування захисників Донецького аеропорту, який відзначати щороку 20 січня», - сказано у документі.

 

Зазначається, що щороку протягом січня будуть організовуватись і проводитись   урочисті і пам’ятні заходи, присвячених Дню вшанування захисників Донецького аеропорту.

 

Йдеться про заходи з вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які обороняли Донецький аеропорт, у меморіальному комплексі на території Міністерства оборони, де розташована Зала пам’яті захисників України та Пам’ятний дзвін.

 

Також у військових частинах ЗСУ, вищих військових навчальних закладах, бібліотеках проводитимуться тематичні зустрічі, лекції, книжкові виставки, перегляд та обговорення документальних фільмів, кінохронік, присвячених темі оборони Донецького аеропорту та вшануванню захисників ДАПу.

 

 

Як повідомляла «УМ», 16 січня керівництво ЗСУ ініціювало відзначення Дня вшанування захисників Донецького аеропорту щороку саме 20 січня — у день, коли Україна водночас втратила у ДАП найбільше своїх синів.

 

Раніше, за ініціативою самих кіборгів, пам’ять захисників ДАП в Україні вшановували 16 січня.