Місія військового капелана: Резніков подякував «бойовим магам» за незламний дух армії, фото

21:16, 10.12.2021
Місія військового капелана: Резніков подякував «бойовим магам» за незламний дух армії, фото

Військові капелани говорили про досягнення військового лідерства, механізм особистої стресостійкості та психологію втрати. (facebook.com/andriy.zelinskyy)

П'ятнадцята Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ на тему “Місія військового капелана” завершилася у Києві 10 грудня.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує Міністерство оборони України.

 

Це щорічний захід, на який запрошуються священнослужителі, що перебувають на посадах військових капеланів у силових структурах України.

 

Цьогоріч на конференції військові капелани говорили про досягнення військового лідерства, механізм особистої стресостійкості та психологію втрати.

 

На з'їзді були присутні народні депутати України, представники органів влади, громадськості.

 

Також особливим гостем став Міністр оборони України Олексій Резніков, щоправда онлайн.

 

“Кілька років тому на Марші Захисників в День Незалежності у Києві пройшла “коробка” військових капеланів. Вона викликала шалені емоції і в Україні, і у нашого ворога. У нас позитивні, а за “порєбріком” – острах. Були публікації, що Україна створила загони “бойових магів”. І в цьому є частина правди, адже військові капелани часом творять справжні дива", - зауважив у промові міністр.

 

 

Досвідом капеланського служіння поділилися почесні гості конференції - військові капелани навчально-тренувальної місії «UNIFIER».

 

Вони висловили захоплення українськими військовими священнослужителями.

 

 

"Ваша сила не в зброї – ви опікуєтесь душами наших воїнів, перебуваєте з ними у найскладніші моменти. Багато в чому завдяки вашій роботі формується незламний дух нашої Армії. А це – один з головних чинників перемоги. І я певен, що новий закон "Про Службу військового капеланства" дозволить робити цю роботу ще ефективніше”, - наголосив Олексій Резніков.

 

 

Як повідомляла "УМ", Верховна рада України ухвалила закон про військових капеланів.