Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» удостоєний звання Героя України

13:25, 01.12.2021
Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» удостоєний звання Героя України

Український доброволець Дмитро Коцюбайло отримує нагороду Героя України

Командир 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу Правий сектор Дмитро Коцюбайло, відомий під позивним «Да Вінчі», нагороджений званням  Героя України та орденом «Золота зірка».

 

Доброволець отримав найвищу державну нагороду з рук президента України Володимира Зеленського під час  виступу глави держави із щорічним посланням у стінах парламенту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента. 

 

«Да Вінчі»  – наймолодший командир штурмової роти ДУК «Правий сектор», який перебуває на фронті з початку російсько-української війни.
 
 
 
У 2014 році зазнав важкого поранення танковим снарядом у населеному пункті Піски Донецької області. Після одужання через три місяці реабілітації повернувся на фронт, де донині продовжує відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України.
 

«Ця почесна відзнака не тільки Да Вінчі, а великий крок для всіх наших добровольців! Я не вірю, що це сталося! Справді історичний момент!», – написала на своїй сторінці у Фейсбук співробітниця Мінветеранів Ганна Демиденко.

 

На думку посадовиці, ця відзнака стала результатом семи років наполегливої боротьби громадського суспільства за офіційне визнання добровольчого руху.

 

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) – командир 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Дмитро – активний учасник Майдану, пішов на війну ще у 2014 році, коли йому було лише 18 років. Брав участь у боях за Карлівку, воював у Пісках, обороняв Савур-Могилу тощо, був поранений. Має неофіційну відзнаку «Народний герой України».

 

Як повідомляла УМ, раніше президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» захисникам України — полковнику Миколі Верхогляду і солдату Рустаму Хамраєву посмертно.