Посольство України в Іспанії вимагає відкликати підручники з «російським» Кримом

09:27, 26.11.2021
Посольство України в Іспанії вимагає відкликати підручники з «російським» Кримом

У Іспанців Крим чомусь став "російським" у підручнику. (Фото: Фейсбук BOGDAN DOVGAN)

В Іспанії Посольство України звернулось до міністра освіти країни з вимогою відкликати тираж підручників, де анексований Крим вказаний як частина Росії.

 

Як інформує УМ, першим про помилку в підручнику повідомив користувач Facebook Богдан Довгань.

 

Йдеться про підручник "Соціальні науки" для 6-го класу середньої школи видавництва "Edelvives".

 

"У зв’язку з інформацією, що стала відомою посольству України в Іспанії, посол Сергій Погорельцев невідкладно звернувся до міністра освіти і професійної підготовки Іспанії Пілар Алегрії Контіненте з приводу грубої помилки, допущеної у підручнику "Соціальні науки" для 6-го класу середньої школи видавництва "Edelvives" стосовно приналежності Кримського півострова РФ", - сказано у повідомленні дипломатичного представництва у Facebook.

 

Посол порушив питання про відкликання усього накладу цього підручника з навчальних закладів Іспанії.

 

Він також попросив, щоб надалі міністерство не допускало схвалення таких підручників для закладів освіти Іспанії.

 

Окремо посольство закликало українців, що виявили аналогічні порушення, не тільки публікувати пости у соціальних мережах, а звертатись до видавництв та державних установ країн, де були зафіксовані такі випадки, оскільки "колективні звернення роблять свою справу".

 

Як повідомляла УМ, український омбудсмен Людмила Денісова повідомила про порушення екологічних прав громадян, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим: забруднення Чорного моря, погіршення водозабезпечення, техногенні катастрофи та інші екологічні проблеми.