Євген Мецгер із речником опинилися під домашнім арештом

18:15, 11.10.2021
Євген Мецгер із речником опинилися під домашнім арештом

Євген Мецгер не зможе залишати домівку вночі. (Фото: facebook.com/Ukrexim)

Відсторонений від посади голови правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер і директор департаменту інформаційної політики банку Володимир Пікалов мають перебувати під нічним домашнім арештом.

 

Такий запобіжний захід за напад на журналістів програми «Схеми» обом посадовцям обрав Голосіївський райсуд Києва у понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це журналістам українських ЗМІ повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

 

Спочатку суд обрав запобіжний захід фігуранту справи Володимиру Пікалову – у вигляді нічного домашнього арешту із 21:00 до 6:00.

 

А потім, за словами пані Максимець, «одному з керівників банку» (тобто Мецгеру – Ред.) у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 до 6:00.

 

«Наразі Голосіївський райсуд столиці обрав двом фігурантам справи запобіжний захід у вигляді нічого домашнього арешту на 2 місяці – до 5 грудня. Очікується рішення щодо третього підозрюваного», - сказала речниця прокуратури.

 

При цьому, прокуратура клопотала про їхній цілодобовий арешт.

 

Третьому фігуранту справи - відстороненому директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову, якому оголошено підозру в умисному вчиненні насильницьких дій щодо журналістів, - суд обрав у якості запобіжного заходу особисте зобов'язання.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні Мецгеру не сподобалося питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні силою забрати у знімальної групи камери і стерти всі записи.

 

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Мецгер дозволив бандитизм проти журналістів "Схем", бо не сумнівається, що президент Зеленський його "відмаже" від кримінальної відповідальності.

 

Згодом журналістам вдалося відновити знищене відео нападу за допомогою фахівців.

 

Вже у четвер, 7 жовтня, Мецгер і Пікалов отримали статус підозрюваних у нападі на журналістів.